Z kuchaře realitním makléřem!
Proč ses rozhodl, že se staneš kuchařem?
Já jsem vlastně v kuchyni vyrostl díky rodičům - vlastnili pekárnu a restauraci. Původem jsem z Makedonie, takže i naše restaurace vařila typickou makedonskou kuchyni. Tam jsem začínal.
Později jsem skončil školu a vydal se do Bělehradu, kde jsem dostal pracovní nabídku. Tam jsem zůstal tři roky a pracoval v tamní pekárně.
Jak ses tedy dostal do České republiky?
Z Prahy mi také přišla nabídka, sháněli pekaře a kuchaře. Nejdřív jsem zjišťoval, kde že vůbec ta Praha je. Začínal jsem opět jako pekař, poté jsem svou kariéru přesměroval na pizzaře. Skončil jsem v Michalské ulici kousek od Václaváku v jedné pizzerii. Restaurace se rozjela a rozhodli jsme se, že pod mým vedením ji předěláme na italskou kuchyni a později nakonec na českou. To jsem se ale samozřejmě musel učit. Českou kuchyni jsem neznal.. Ty vaše polívky a omáčky… (smích)
A k realitám ses dostal jak?
Když už jsem toho měl jak se říká “plné zuby”, tak jsem s vařením skončil a zůstal doma. Vůbec jsem nevěděl co vlastně chci dělat.
Narodilo se mi ale miminko, a tak jsem byl rád, že můžu trávit více času s ním.
S novým životopisem jsem moc úspěchů s hledáním nové práce neměl. Tak jsem zase s hledáním zvolnil a začal se doma po nocích učit na počítači. Základy jako je word a excel. Také přišlo na zdokonalování a cvičení češtiny.
Po nějaké době jsem obnovil chození po pohovorech a z nějakého důvodu mě právě nabídka práce v Duna House zaujala. Mým původním požadavkem byl minimální fixní plat, což v DH standardní nebylo. Nakonec jsem se ale s Nirem Bitkovarem (majitel společnosti DH) domluvili.
Jaké pro tebe byly začátky v úplně nové práci?
Kvůli mojí češtině jsem do začátku neměl moc úspěchů. Díky mé cílevědomosti jsem byl však schopný dosáhnou svého cíle. Byl jsem aktivní a věřil jsem - to přineslo ovoce a stal se ze mě jeden z nejlepších makléřů v DH.
A k tomu abys byl manažerem ses dostal jak?
Opět za to mohla aktivita a cílevědomost. Zhruba po roce kvalitně odváděné práce jsem dostal od Nira nabídku vést tým makléřů z pozice manažera.
Manažerem jsem stále a aktivním makléřem také. Doufám, že svou práci dělám dobře, alespoň o tom svědčí snad to, že od určité doby pracuji na základě doporučení mých klientů a stačí mi pouze zvedat telefony. Mám tuhle práci rád a jsem vděčný za příležitost, která se mi tenkrát tady v Duna House naskytla.
Marjanovi děkujeme a přejeme spoustu úspešných obchodů i nadále.